2010-02-24 11:04:14• hírek • mti/szatmar.ro

Visszavágás az odavágón

Igazán pikáns rangadóra kerül sor a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján: az angol Chelsea a milánói Internazionale vendége lesz, amelynek kispadján a londoniak korábbi vezetőedzője, a portugál José Mourinho foglal helyet.

A szakvezető kétszer ünnepelhetett bajnoki címet a Chelsea-vel, az Interrel tavaly diadalmaskodott a Serie A-ban, a BL-ben pedig a 2003/04-es kiírásban ért fel a csúcsra az FC Portóval.

Az olaszok a bajnokságban parázs mérkőzésen, a Sampdoria elleni gólnélküli döntetlennel melegítettek a szerdai összecsapásra. A szombati találkozón két milánóit is kiállított a játékvezető, Mourinhót pedig hétfőn a fegyelmi bizottság három bajnokira szóló eltiltással büntette, mert félreérthetetlen kézmozdulatokkal jelezte, hogy nem ért egyet a bíró döntéseivel. A Chelsea szintén szombaton 2-0-ra legyőzte a vendéglátó Wolverhamptont a Premier League 27. fordulójában, s ezzel már négypontos előnnyel áll a tabella élén.

Mindkét gárda esetében kérdéses a balhátvéd kiléte, az Internél ugyanis a román Christian Chivu, valamint az olasz Davide Santon egyaránt sérült, az angoloknál Ashley Cole bokatörése miatt nem játszhat, az orosz Jurij Zsirkov szereplése pedig egyelőre nem biztos. A hazaiaknál kérdéses továbbá Julio Cesar kapus szereplése, míg a vendégeknél Essien, Bosingwa és Deco is sérüléssel bajlódik.

"Tekintettel arra, hogy az ellenfelünk fizikálisan és játékerőben is kifejezetten erős, szükségem lenne Javier Zanettira a középpályán - mondta Mourinho. - Azonban, ha Santon nincs a csapatban, és az argentin lesz a balhátvéd, máris másképpen fest az együttes, mint ahogyan azt előzetesen elképzeltem."


Javier Zanetti kulcsszerepet játszhat
Javier Zanetti kulcsszerepet játszhat


Carlo Ancelotti, a londoniak szakvezetője kellemes emlékekkel utazik a San Siro Stadionba, miután 2001 és 2009 között az AC Milan vezetőedzője volt, s egy bajnoki cím mellett kétszer nyert BL-t a piros-feketékkel.

"Mourinho nagyon jól ismeri a Chelsea-t, én pedig az Intert - mondta az 50 éves tréner. - Azt gondolom, hogy ezen a meccsen egyikünk sem számít meglepetésekre."

A szerdai másik mérkőzésen az orosz CSZKA Moszkva fogadja a remek formában lévő spanyol Sevillát, amelynek elnöke, Jose Maria del Nido szerint csak a továbbjutás elfogadható számukra.

"Gazdasági szempontból is úgy terveztük, hogy a csapat a negyeddöntőig biztosan eljut - fogalmazott del Nido. -  Ha itt elbukunk, akkor negatív lesz a költségvetési mutatónk. A feladat egyszerű: semmiképpen sem kaphatunk ki Moszkvában, ha pedig gólt is szerzünk, az már csak hab lesz a tortán."

Az andalúzoknak nem lesz könnyű, mert nem számíthatnak Luis Fabiano, Diego Capel,Ibrahim Konko és Sebastien Squilacci szolgálataira. Ezzel szemben az oroszoknál Alen Dzagojev játéka kérdéses. Emellett pedig a CSZKA egy másik segítségre is számíthat: Moszkvában előreláthatólag fagypont körüli hőmérséklet és havazás várja a csapatokat. Hogy ez mekkora gondot okozhat? Nos, Sevillában az éves átlaghőmérséklet 18,6 C fok, míg a negatív rekord -5,5 fok, amit 1956-ban mértek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: